BB Glow behandling

BB Glow behandling — Risker & Priser: Komplett guide

BB Glow-behandling är en relativt ny microneedling-behandling som har vunnit popularitet i skönhetsvärlden. Behandlingen syftar till att ge huden en jämnare och mer strålande yta genom att använda en kombination av microneedling-teknik och en specialiserad hudfärgad serum. Denna behandling har blivit populär bland kändisar och skönhetsentusiaster, och det finns många som vill veta mer om vad den innebär och om den är rätt för dem.

I denna artikel kommer vi att ta en närmare titt på BB Glow-behandling, inklusive hur den fungerar, vad du kan förvänta dig under behandlingen, risker, priser, samt vilka resultat du kan förvänta dig att se. Vi kommer också att titta på några av de vanligaste frågorna som människor har om denna behandling, så att du kan bestämma om det är något du vill prova för dig själv.

Bästa klinikerna för BB Glow behandling

KlinikPrisErfarenhet och kvalifikationerBetyg
Victoria AkademinFrån 1495 krUtbildade och erfarna terapeuter5/5
EstetikspecialistenFrån 2495 krLegitimerade läkare och terapeuter4/5
Salong Allt i EttFrån 1795 krCertifierade terapeuter3,5/5

Vad är BB Glow-behandling?

BB Glow-behandling är en skönhetsbehandling som används för att ge huden en jämnare och mer strålande yta. Behandlingen består av två huvudkomponenter: microneedling-teknik och ett specialiserat hudfärgat serum.

Microneedling-teknik

Microneedling-tekniken innebär att små nålar används för att göra små hål i överhuden. Detta stimulerar hudens naturliga läkningsprocess och ökar produktionen av kollagen och elastin, vilket kan göra huden fastare och mer ungdomlig. Microneedling-tekniken kan också öka penetrationen av hudvårdsprodukter, vilket gör att de kan tränga djupare in i huden.

Specialiserat hudfärgat serum

Det specialiserade hudfärgade serumet som används i BB Glow-behandling innehåller vanligtvis en kombination av hyaluronsyra, vitaminer och pigment. Serumet appliceras på huden efter microneedling-behandlingen och syftar till att ge huden en jämnare och mer strålande ton. Pigmenten i serumet kan också hjälpa till att täcka upp ojämnheter i huden, såsom solfläckar eller pigmentfläckar.

BB Glow-behandling kan utföras på olika delar av kroppen, inklusive ansiktet, halsen, bröstet och händerna. Behandlingen kan vara ett alternativ för personer som vill ha en mer naturlig look än vad som kan uppnås med traditionell smink, eller för personer som vill ha en jämnare hudton och mer strålande hud.

Så fungerar BB Glow behandling

Hur behandlingen utförs

Behandlingen utförs vanligtvis av en skönhetsterapeut eller hudläkare. Först rengörs huden noggrant och sedan appliceras ett bedövningsmedel på huden för att minska obehag under behandlingen. Sedan använder terapeuten en microneedling-penna för att skapa små hål i överhuden. Microneedling-tekniken stimulerar hudens naturliga läkningsprocess och ökar produktionen av kollagen och elastin. Detta kan göra huden fastare och mer ungdomlig.

Hur serumet appliceras

Efter microneedling-behandlingen appliceras det specialiserade hudfärgade serumet på huden. Serumet innehåller vanligtvis hyaluronsyra, vitaminer och pigment. Serumet tränger djupt in i huden genom de små hålen som skapats av microneedling-pennan. Pigmenten i serumet hjälper till att täcka upp ojämnheter i huden, såsom solfläckar eller pigmentfläckar, och ger en jämnare och mer strålande hudton.

Vilka områden på kroppen som kan behandlas

BB Glow-behandling kan utföras på olika delar av kroppen, inklusive ansiktet, halsen, bröstet och händerna. Områden med ojämn hudton eller pigmentfläckar kan dra nytta av behandlingen. Det är viktigt att notera att behandlingen inte är lämplig för personer med aktiv akne, eksem eller andra hudsjukdomar. Det är alltid bäst att konsultera en hudläkare eller skönhetsterapeut för att se om behandlingen är rätt för dig.

5 risker med BB Glow behandling

Som med alla kosmetiska behandlingar finns det vissa risker att ta hänsyn till. Nedan följer en lista över några av de vanligaste riskerna med BB Glow-behandling:

  1. Hudirritationer: Efter behandlingen kan huden bli röd, öm och svullen. Detta kan vara en normal reaktion på microneedling-tekniken och serumet, men i vissa fall kan det leda till hudirritationer eller allergiska reaktioner.
  2. Infektioner: När små hål skapas i överhuden kan det öka risken för infektioner. Det är viktigt att terapeuten följer god hygien och använder sterila nålar och verktyg under behandlingen.
  3. Pigmentförändringar: Pigmenten i det specialiserade serumet kan leda till ojämn pigmentering i huden. Detta kan vara svårt att åtgärda och kan kräva ytterligare behandlingar.
  4. Oförutsägbara resultat: Resultaten av BB Glow-behandlingen kan variera från person till person och det är inte alltid möjligt att förutsäga hur din hud kommer att reagera på behandlingen.
  5. Biverkningar: Vissa personer kan uppleva biverkningar som klåda, torrhet eller flagnande hud efter behandlingen.

Det är viktigt att notera att alla kosmetiska behandlingar har en viss risk. Det är viktigt att konsultera en hudläkare eller skönhetsterapeut för att se om BB Glow-behandling är rätt för dig, och att följa alla instruktioner för eftervård för att minimera risken för biverkningar och komplikationer.

BB Glow behandling risker

Vad du kan förvänta dig under BB Glow-behandling

Förberedelser inför behandlingen

Innan du genomgår BB Glow-behandling är det viktigt att du förbereder din hud. Detta inkluderar att undvika exponering för solen och solarium, undvika att använda retinolprodukter och att inte ta blodförtunnande mediciner en vecka innan behandlingen. Innan behandlingen börjar rengörs huden noggrant och bedövningsmedel appliceras på huden för att minska obehag under behandlingen.

Själva behandlingen

BB Glow-behandlingen tar vanligtvis mellan 60-90 minuter att slutföra, beroende på vilka områden på kroppen som behandlas. Under behandlingen används en microneedling-penna för att skapa små hål i överhuden. Det specialiserade hudfärgade serumet appliceras sedan på huden för att ge en jämnare och mer strålande hudton. Behandlingen kan vara obehaglig, men bedövningsmedlet hjälper till att minska smärta och obehag.

Eftervård och återhämtning

Efter BB Glow-behandlingen kan huden bli röd och öm, men detta brukar avta efter några timmar. Det är viktigt att undvika direkt solljus och solarium i minst en vecka efter behandlingen och att använda solskyddskräm för att skydda huden. Det är också viktigt att undvika att använda retinolprodukter i en vecka efter behandlingen. Resultatet av behandlingen är vanligtvis synligt direkt efter behandlingen, men det kan ta några dagar innan huden har återhämtat sig helt och resultatet blir fullt synligt.

Resultat du kan förvänta dig av BB Glow-behandling

Kort- och långsiktiga resultat

Kort efter behandlingen kan du förvänta dig att huden ser jämnare och mer strålande ut. Det specialiserade hudfärgade serumet kan också hjälpa till att täcka upp ojämnheter i huden, såsom solfläckar eller pigmentfläckar. Efter behandlingen kan huden vara något röd och öm, men detta avtar vanligtvis efter några timmar. Långsiktiga resultat inkluderar ökad produktion av kollagen och elastin, vilket kan göra huden fastare och mer ungdomlig. Resultaten kan variera från person till person och beror på faktorer som ålder, hudtyp och livsstil.

Hur ofta du bör göra behandlingen

Resultatet av BB Glow-behandlingen kan vara synligt i upp till sex månader efter behandlingen. För att upprätthålla resultatet kan det vara lämpligt att göra behandlingen var sjätte månad. Hur ofta du bör göra behandlingen beror på din hudtyp och dina önskade resultat. Det är alltid bäst att konsultera en hudläkare eller skönhetsterapeut för att se vad som passar dig bäst.

Vanliga frågor och svar

Är BB Glow-behandling smärtsam?

Behandlingen kan vara obehaglig, men bedövningsmedlet som appliceras på huden innan behandlingen hjälper till att minska smärta och obehag.

Kan alla göra BB Glow-behandling?

Behandlingen är inte lämplig för personer med aktiv akne, eksem eller andra hudsjukdomar. Det är alltid bäst att konsultera en hudläkare eller skönhetsterapeut för att se om behandlingen är rätt för dig.

Finns det några biverkningar av BB Glow-behandling?

Ja, möjliga biverkningar inkluderar hudirritationer, infektioner, pigmentförändringar, oförutsägbara resultat och biverkningar såsom klåda, torrhet eller flagnande hud.

Hur lång tid tar behandlingen?

Behandlingen tar vanligtvis mellan 60-90 minuter att slutföra, beroende på vilka områden på kroppen som behandlas.

När kan jag förvänta mig att se resultat av behandlingen?

Resultaten kan vara synliga direkt efter behandlingen, men det kan ta några dagar innan huden har återhämtat sig helt och resultatet blir fullt synligt.

Vad bör jag undvika efter BB Glow-behandling?

Det är viktigt att undvika direkt solljus och solarium i minst en vecka efter behandlingen och att använda solskyddskräm för att skydda huden. Det är också viktigt att undvika att använda retinolprodukter i en vecka efter behandlingen.

Källor

  1. ”What Is BB Glow Treatment and Why Is It So Popular?” Healthline, https://www.healthline.com/health/bb-glow-treatment.
  2. ”Everything You Need to Know About BB Glow Treatments,” Byrdie, https://www.byrdie.com/bb-glow-treatment-4767828.
  3. ”Microneedling with BB Serum (BB Glow),” American Academy of Micropigmentation, https://www.micropigmentation.org/learn-more/microneedling-with-bb-serum-bb-glow/.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *